7 frågor med Per Frank

Hej kära medlemmar!
Äntligen är det dags för en ny 7 frågor, vilket passar perfekt när dagarna är mörka och inspirationen tryter. Denna gång har vi med oss Per Frank, nutritionist som jobbar på Nestlé. Trevlig läsning!

1. Berätta lite kort om dig själv
Jag bor i Täby med min fru Åsa och våra tre döttrar Livia (6 år), Malva (4 år) och Elvira (1 år). Jobb och småbarn gör att man har fullt upp dygnet runt. Likt majoriteten av Nutritionister är mina främsta fritidsintressen matlagning och träning.

2. Varför valde du att läsa till nutritionist?
Hela mitt liv har jag varit intresserad av träning. Eftersom nutrition går hand i hand med träning kom jag in på det spåret. Jag valde att läsa nutrition eftersom jag vill jobba med mitt intresse, ska man bli specialist är det mer eller mindre ett krav.

3. Vad jobbar du med idag och hur tog du dig dit?
Jag jobbar på Nestlé som Nordic Nutrition, Health and Wellness (NHW) Manager. Jag är en del av kommunikationsgruppen, och min roll är kortfattat att prata om vad Nestlé gör för att främja kost och hälsa. Det kan exempelvis vara att prata om hur vi sänker mängden socker, salt och fett i våra produkter på en konferens eller för en hälsoorganisation. Mitt jobb är ganska brett, jag ansvarar även för att organisera företagshälsan och har en del i produktutvecklingen. Vårt NHW team består av mig och en Nutritionist som rapporterar till mig.
Vägen till min position har varit väldigt lång och hoppig. Efter jag tog examen arbetade jag ett tag i industrin, och sen doktorerade jag inom Träningsfysiologi på idrottshögskolan. Därefter jobbade jag som produktutvecklare på Gymgrossisten, sen på Coca-Cola och därefter fick jag min nuvarande anställning på Nestlé, fast i Köpenhamn. Efter 1,5 år i Köpenhamn fick jag chansen att ha kvar rollen och utgå från Stockholm.

4. Vad är roligast med det du gör?
Det roligaste är att träffa så många olika människor: forskare, konsumenter, beslutsfattare, etc. De flesta känner till Nestlé, men få vet så mycket om oss, exempelvis att våra märken är Zoegas, Nespresso, Hälsans kök och många, många fler.

5. Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Det är väldigt olika från dag till dag. Ofta är det externa eller interna möten. Skriva strategier eller presentationer. Det innebär en hel del resor också eftersom jag har en Nordisk roll och vårt Nordiska huvudkontor ligger i Köpenhamn.

6. Hur ser du på framtiden för nutritionister?
Nutrition kommer fortsätta vara ett viktigt område och växa ännu mer framöver. Jag tror fler och fler kommer inse vikten av att veta vad man pratar om.

7. Om du skulle ge ett tips till de nutritionister/blivande nutritionister som läser detta. Vad skulle det vara?
Nutrition är ett område som är otroligt intressant, kul och engagerande. Tänk på vart ni vill vara i framtiden och gör vad ni kan för att komma dit, och passa på att njuta av resan.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.