7 frågor med Yanina von Weber

Hej kära läsare!
Hösten är här med krispiga morgnar och soliga dagar och vad passar bättre en dag som denna än lite söndagsinspiration med vårt tema 7 frågor? Denna gång intervjuar vi Yanina von Weber, en nutritionist som arbetar med regulatoriska frågor. Trevlig läsning!

1. Berätta lite kort om dig själv

Jag är 32 år och bor i Stockholm. På fritiden tycker jag om att läsa böcker, laga mat och träna.

2. Varför valde du att läsa till nutritionist?

Jag har ett stort matintresse, jag tycker om att både laga och äta mat och är intresserad av hur den påverkar vår hälsa. När jag funderade på vad jag skulle läsa vidare till så var det ofta någon eller några kurser i de utbildningar jag funderade på som jag tyckte verkade rätt så ointressanta alternativt att själva utbildningen lät kul, men att det inte lät så intressant för mig att sedan arbeta med det yrket efter utbildningen. När jag hittade kandidatprogrammet i nutrition så kändes det genast rätt, alla kurser lät intressanta och även tanken på att jobba som nutritionist efter utbildningen.

3. Vad jobbar du med idag och hur tog du dig dit?

Idag arbetar jag som regulatoriskt sakkunnig på branschorganisationen Svensk Egenvård. Jag bevakar vad som händer inom lagstiftningsområdet som kan vara intressant för våra medlemmar och informerar om det bland annat genom nyhetsbrev. Under masterutbildningen började jag fundera på vad jag ville arbeta med efter utbildningen och såg att det fanns några intressanta tjänster där man skulle arbeta med regulatoriska frågor. Jag passade därför på att välja några kurser under mastern som hade med livsmedelslagstiftning och juridik att göra. När jag sedan började söka jobb dök denna tjänst på Svensk Egenvård upp och jag sökte den.

4. Vad är roligast med det du gör?

Det är nog att jag får lära mig nya saker hela tiden. Det händer mycket på området livsmedelslagstiftning, det kommer ny lagstiftning, ändringar i befintlig lagstiftning eller i tolkningar så efter fem år lär jag mig fortfarande nya saker.

5. Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Det är ett ganska varierande arbete, men oftast arbetar jag på kontoret med att läsa, skriva och besvara frågor.

6. Hur ser du på framtiden för nutritionister?

Jag tror att vår kompetens kommer att fortsätta behövas inom en mängd olika områden, liksom idag.

7. Om du skulle ge ett tips till de nutritionister/blivande nutritionister som läser detta. Vad skulle det vara?

Eftersom att utbildningen är ganska bred så kan det vara bra att i slutet av utbildningen nischa in sig på något genom att kanske välja en masterutbildning inom ett annat område eller komplettera med fristående kurser under masterutbildningen.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.