7 frågor med Marie Löf

Varma sommarhälsningar allesammans!
Tid för ett nytt inlägg med 7 frågor. Turen har kommit till Marie Löf, nutritionist och forskare vid KI med gedigen erfarenhet och kunskap. Håll till godo.
Och ha ett fortsatt härligt sommarväder!

 

 

1. Vad jobbar du med idag?

Forskning

2. Hur nådde du dit där du är idag?

Jag skulle säga att det är ganska mycket en slump. Jag hade ingen klar bild av vad jag ville göra efter min nutritionistutbildning men jag ville fördjupa mig och lära mig mer om nutrition och graviditet. När jag gjorde mitt examensarbete inom det området fördjupades intresset vilket ledde till att jag blev doktorand. Och sedan har det ena lett till det andra och så har jag blivit kvar i forskningen. Jag har dock även kombinerat forskningen med att ha ett eget företag samt skriva populärvetenskapliga böcker vilket har varit väldigt roligt.

3. Vad är roligast med det du gör?

Att ständigt ställas inför utmaningar vilket innebär en ständig utveckling!

4. Hur ser en vanlig dag ut för dig?

I min nuvarande roll som forskningsledare så består mina dagar till stor del av projektledning och handledning av mina medarbetare.

5. Hur ser du på framtiden för nutritionister?

Jag skulle säga att den är god. Nutrition är ju ett ständigt aktuellt ämne och ett område som växer stort nu är eHälsa där det kommer behövas kompetens inom såväl mätmetodik, interventioner och individuell rådgivning kopplat till nutrition.

6. Varför valde du att läsa nutritionist-utbildningen?

Jag fick redan som barn med mig att kosten har betydelse för hälsan eftersom min pappa hade förlorat tre syskon tidigt i livet i hjärtkärlsjukdom och de kvarvarande syskonen fick speciella kostråd. När mitt intresse för naturvetenskap senare väcktes fastnade jag för nutritionistutbildningen där jag kunde kombinera nutrition och kemi.

7. Om du skulle ge ett tips för de nutritionister/blivande nutritionister som läser detta. Vad skulle det vara?

Var inte rädd för att prova lite olika arbeten!

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.