Nutritionistföreningen | 7 frågor med Emma Sjögren
21647
post-template-default,single,single-post,postid-21647,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

7 frågor med Emma Sjögren

Hej alla!
I detta inlägg ställer vi sju frågor till Emma Sjögren som studerat Nutrition och livsmedelskunskap i Kalmar. Sedan examen har hon jobbat inom olika livsmedelsföretag med spännande arbetsuppgifter.
Vi frågar mer om utbildningen i Kalmar och tar reda på vilka yrkesmöjligheter Emma har haft efter utbildningen.
20160707_080344
1. Berätta lite kort om dig själv

Jag heter Emma Sjögren, är 27 år gammal och bor i Helsingborg. Jag jobbar sedan 2016 på Findus, numera på huvudkontoret i Malmö. På fritiden är jag också gruppträningsinstruktör på Fitness24Seven.

2. Du har studerat Nutrition och livsmedelskunskap i Kalmar. Hur kommer det sig att du valde att läsa utbildningen och på vilket sätt skiljer den sig från andra nutritionsutbildningar?

Det var från början nutritionsdelen som fick mig att bli intresserad av programmet. Ju längre in i utbildningen vi kom insåg jag hur mycket kemi det var, kemi kopplat till mat och kroppen. Det var så spännande och visade sig att det passade mig perfekt. Det är det som skiljer denna utbildning från övriga nutritionistutbildningar, man får en kandidatexamen i kemi med inriktning på livsmedel.

3. Vilka typer av kurser läste ni på programmet? Såhär i efterhand, är det någon av kurserna som varit extra lärorik och som du haft nytta av i ditt arbete? 

I början var det mycket grunderna inom kemi, sen blev det mer inriktat på livsmedel och även nutritionsdelen. Vi läste biokemi, livsmedelskemi, livsmedelsmikrobiologi men också nutrition och fysiologi. De kurser som jag har mest nytta av idag i mitt arbete är de kurser som berörde mikrobiologi.

4. Vad jobbar du med idag och hur tog du dig dit?

Idag jobbar jag på kvalitetsavdelningen på Findus som Supplier Assurance Manager. Det innebär att jag jobbar med att kvalitetssäkra Findus leverantörer, att de uppfyller de standarder som finns och de krav som vi ställer. Jag reser alltså en del i mitt arbete till våra leverantörer och kontrollerar deras kvalitetsarbete på plats.

Jag fick mitt första jobb direkt efter examen på Arla i Kalmar som laboratorieassistent, där jag även jobbade extra under studietiden. Min sambo fick jobb på västkusten och jag hittade ett vikariat på Findus, vilket var ett företag som jag länge tänkt att jag skulle vilja jobba på. På grund av många omorganisationer fick jag förfrågan om en tillsvidaretjänst och här är jag idag!

5. Vad är roligast med det du gör?

Det roligaste med mitt jobb är att jag lär mig nya saker varje dag. Man ställs inför många svåra och kluriga situationer, men det är otroligt utvecklande. Jag får se många olika livsmedelsindustrier, träffa mycket människor och jag får testa mycket mat, haha! Det är en fantastisk förmån.

6. Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Ingen dag är den andra lik. När man jobbar på en kvalitetsavdelning så vet man aldrig vad som dyker upp, det är det som gör jobbet så spännande! Det kan vara allt från en dag med bara inbokade möten, till en dag som endast består av resor eller en heldag i en fabrik.

7. Vad tror du att du gör om 10 år? 

Om 10 år tror jag att jag har ett liknande arbete som jag har idag men med så mycket mer erfarenhet. Förhoppningsvis är jag mer inriktad och kanske rent av specialist på ett visst område!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.